Sport Kort week 30: Van den Broek naar kwartfinale, Pontjodikromo uitgeschakeld (2024)

    Vandaag, 16:56 3 minuten leestijd

    Sport Kort week 30: Van den Broek naar kwartfinale, Pontjodikromo uitgeschakeld (1)

    Provincie Utrecht - In dit overzicht houden we de laatste sportprestaties bij van individuele en teamsporters uit de provincie Utrecht.

    TENNIS Isis van den Broek heeft de kwartfinale van het ITF-toernooi in het Servische Banja bereikt. De Driebergse won in twee sets van de Franse Maelle Leclercq: 6-3, 6-4. Voor Sidane Pontjodikromo is het ITF-toernooi i het Spaanse Denia na twee partijen ten einde gekomen. De Leersummer ging tegen de Spanjaard Rafael Jodar met 2-0 onderuit. (donderdag 25 juli)

    PADEL Thijs Roper heeft met het Nederlands team de laatste acht van het EK bereikt. Oranje bereikte de kwartfinalen door het laatste groepsduel met 3-0 te winnen van Oostenrijk. Roper heeft met zijn landgenoten wel een flinke kluif voor de boeg. Spanje, de nummer twee van de wereld, is de tegenstander. (woensdag 24 juli)

    VOETBAL Spakenburg moet het lange tijd doen zonder doelman Indy Groothuizen. De sluitpost heeft een ernstige knieblessure. Groothuizen kwam bij zijn debuut voor de Blauwen in het oefenduel met Jong Sparta in botsing. De doelman maakte deze zomer de overstap van het Deense Akademisk BK naar Spakenburg. (woensdag 24 juli)

    FIERLJEPPEN Jaco de Groot uit Kamerik heeft in Vlist het verst gesprongen. In de wedstrijd van de eerste klasse sprong hij 21.46 meter ver. De Groot heeft ook de leiding in het algemeen klassem*nt. Bij de vrouwen won Fabiënne Overbeek uit Benschop met 16.64 meter. De klassem*ntsleiding is in handen van Tessa Kramer uit Amersfoort. (woensdag 24 juli)

    TENNIS Abel Forger is in de eerste ronde van het ITF-toernooi in het Servische Banja uitgeschakeld. De Soester verloor in drie sets van de Griek Aristotelis Thanos. (woensdag 24 juli)

    PADEL Thijs Roper heeft met het Nederlands team de eerste winst geboekt op het EK. In het Italiaanse Cagliari verloor de Maarnaar samen met Uriël Maarsen nog wel zijn duel, maar de andere twee duels wist Oranje te winnen: 2-1. Woensdag komt Nederland in actie tegen Oostenrijk. (dinsdag 23 juli)

    TENNIS Tennisser Botic van de Zandschulp is op het challengertoernooi van Zug in Zwitserland meteen uitgeschakeld. De 28-jarige Veenendaler verloor in de eerste ronde van de 19-jarige Zwitser Mika Brunhold: 7-5 (5) 3-6 7-6 (5). (dinsdag 23 juli)

    ROLSTOELTENNIS Diede de Groot is zeker van deelname aan de Paralympische Spelen in Parijs van eind deze zomer. Dat heeft de Koninklijke Nederlands Tennisbond bekend gemaakt. De rolstoeltennisster uit Oudewater, de nummer één van de wereld, won bij de vorige Spelen goud. (dinsdag 23 juli)

    TENNIS Isis van den Broek heeft de tweede ronde van een ITF-toernooi in het Servische Banja bereikt. De Driebergse won in twee sets van de Servische Jana Bojovic. Sidane Pontjodikromo won zijn eerste partij bij het ITF-toernooi in het Spaanse Denia. De Leersummer was in drie sets de baas over de Spanjaard Sergi Contri: 0-6, 6-4, 6-3. (dinsdag 23 juli)

    PADEL Het Nederlands team is het EK padel begonnen met een nederlaag. Oranje, met de 19-jarige Thijs Roper uit Maarn in de selectie, verloor in het Italiaanse Cagliari van Frankrijk. Het werd 3-0 voor de Fransen. (maandag 22 juli)

    LEES OOK Thijs (19) leeft in Barcelona padeldroom: 'Kijk uit naar EK-debuut'

    VOETBAL FC Utrecht Vrouwen begint het nieuwe eredivisieseizoen met een thuisduel tegen Excelsior. Op zaterdag 28 september ontvangt de ploeg van coach Linda Helbling Excelsior. Het laatste duel is ook in Utrecht. Op zaterdag 17 mei komt PEC Zwolle op bezoek. Het volledige schema is hier te bekijken. (maandag 22 juli)

    LEES OOK Sport Kort week 29: Verschoor knokt zich in Hongarije naar podium, Lemmen 70e en Van den Berg 109e in Tour

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Tips van de redactie

    Oorlogsdagboeken wijzen de weg naar bom in Bunnik
    Vragen over de wolf: 'Eerst een Nexit voor je kan schieten'
    Drassige terreinen en hitte: evenementen moeten zich aanpassen aan extreem weer
    Maarten wint NK vogels imiteren met een 'toktok' van de kip
    Uit in Utrecht: Door cocaïne verloor Wim huis en baan, nu geeft hij rondleidingen

    Puzzels

    Sudoku
    Woordzoeker

    Alle puzzels

    Ook RTV Utrecht!

    Branden, ongelukken en misdrijven: met ons blog volg je het 112-nieuws in de regio op de voet
    Ontdek het wonder van water in deze vier documentairefilms
    Zomerse kijktips: 5 zomerse series en documentaires voor in de zonnige tuin
    Neem een exclusief kijkje in de Utrechtse Werfkelders
    Deze gasten hoor je van de week in Aan Tafel!
    Sport Kort week 30: Van den Broek naar kwartfinale, Pontjodikromo uitgeschakeld (2024)

    References

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Lakeisha Bayer VM

    Last Updated:

    Views: 5654

    Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Lakeisha Bayer VM

    Birthday: 1997-10-17

    Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

    Phone: +3571527672278

    Job: Manufacturing Agent

    Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

    Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.